Tisková zpráva ČSSD Zlínského kraje

Vedení Krajského předsednictva ČSSD ve Zlíně opakovaně odsoudilo jednání hejtmana Čunka při zasedání Zastupitelstva Zlínského kraje, který nechal pokoutným způsobem zařadit do programu zastupitelstva bod týkající se budoucí výstavby nové nemocnice v Malenovicích.

Omlouváme se všem občanům, že tento nestandardně zařazený bod prošel proti vůli klubu zastupitelů ČSSD, a to i hlasem starosty Zubří Lubomíra Vaculína. Sociální demokracie bude i nadále bojovat za to, aby byla vyhotovena studie, díky které budou mít zastupitelé i občané možnost posoudit, která varianta je pro občany Zlínského kraje výhodnější. Chceme vědět, zda je lepší stavět novou nemocnici ve stávajícím areálu nebo v Malenovicích. Praktiky uplatňované hejtmanem Čunkem si však občané Zlínského kraje nezaslouží.

Proto jsme podali podnět Ministerstvu vnitra, aby prověřilo zákonnost postupu hejtmana Čunka a krajského zastupitelstva ve věci hlasování o nové nemocnici, neboť se domníváme, že toto jednání popírá základní principy Zákona o krajích a pošlapává právo občanů na veřejnou kontrolu a informovanost v této věci“, řekl Jiří Ott, předseda ČSSD ve Zlínském kraji.

Sociální demokracie v kraji a její zastupitelský klub bude i nadále hájit zájmy občanů, a to jak těch, kteří v krajských nemocnicích ve Zlíně, Kroměříži, Vsetíně a Uherském Hradišti pracují, tak i všech občanů, kteří lékařskou péči potřebují.