„Prostor pro vaše nápady“, to je hlavní motto Jihočeského vědeckotechnického parku (JVTP), jehož slavnostního otevření se dnes v Českých Budějovicích zúčastnil ministr průmyslu a obchodu Jan Mládek. Hlavním posláním JVTP, který se bude primárně zaměřovat na oblast biotechnologií, je podpora regionálních firem při vývoji nových produktů a jejich zavádění na trh.

Prostory nového vědeckotechnického parku nabízejí vybavené kancelářské, laboratorní a skladové prostory, technologické haly, přednáškový sál a zasedací místnosti. Park umístěný v kampusu Jihočeské univerzity tak představuje ideální zázemí pro spolupráci vědeckých týmů se začínajícími inovativními podnikateli v regionu. Výhodou JVTP je rovněž návaznost na Jihočeskou univerzitu, Biologické centrum Akademie věd ČR a další výzkumné či vzdělávací instituce.

„Nový park zvýší konkurenceschopnost regionu a posílí pozice inovačních malých a středních podniků, které představují na regionální úrovni největší zdroj zaměstnanosti. Jsem rád, že se na vzniku tak významné instituce podílelo MPO, jehož prostřednictvím JVTP obdrželo dotaci 123 milionů korun z Evropských strukturálních fondů,“ uvedl dnes v podvečer při slavnostním otevření ministr Jan Mládek.

Investorem celého projektu je akciová společnost Jihočeský vědeckotechnický park, a. s., jejímž zřizovatelem je Jihočeský kraj.

Zdroj: MPO ČR