Ministryně práce a sociálních věcí Michaela Marksová navštívila ve dnech 4. - 5. srpna Karlovarský a Plzeňský kraj. Na programu měla návštěvu domovů pro seniory i organizací, které pomáhají osobám se zdravotním postižením. Ministryně Marksová si v pondělí například prohlédla Azylový dům pro matky s dětmi v Sokolově. Následoval přejezd do Chebu, kde navštívila chráněné dílny Joker. Návštěvu Karlovarska ukončila ministryně v Kynžvartu, kde se zúčastnila besedy v tamějším Domově seniorů.

„Pokud člověk celý život poctivě pracuje, musí mít také nárok na důstojné stáří a slušný důchod.“uvedla ministryně Marksová.

 

„Dnes tomu tak není. Proto jsem ráda, že se nám podařilo prosadit, že valorizace důchodů se vrátí k pravidlům platným do roku 2012. Věřím, že tak alespoň částečně lidem vykompenzujeme letošní valorizaci, která činila pouhých 45 korun,“ doplnila ministryně.

V úterý ministryně navštívila Domov pro osoby se zdravotním postižením v Tachově a následně si prohlédla Centrum pobytových a terénních sociálních služeb ve Zbůchu, které zřizuje MPSV. Centrum pomáhá osobám v nepříznivé sociální situaci, kdy nelze zajistit potřebnou pomoc a podporu v přirozeném sociálním prostředí. Lidé mohou využít například denní stacionář či chráněné bydlení.

 

Zdroj: MPSV, 5.8.2014