V neděli 11. května jsme si jako sociální demokraté přivstali a s košíkem papírových květin vyrobených v Integrovaném centru Slunečnice jsme vyrazili popřát ženám v sociálních zařízeních, na které mnohdy zapomínáme. Popřáli jsme samozřejmě i těm, co se o ně starají.

V domově pro seniory Burešov nás provedli po všech odděleních, kde jsme popřáli a rozdali kytičky. Předseda ČSSD ve Zlíně Vladimír Drtil se senátorkou Alenou Gajdůškovou spolu s vedením zlínské organizace byli potěšení příjemnou reakcí seniorů, kteří návštěvu a možnost popovídání v takový sváteční den přivitáli s nelíčeným nadšením. V Domě služeb seniorům na Zarámí nás čekali aktivní senioři ve společenské místnosti s občerstvením a veselou náladou. Zajímavá byla diskuze s vedením zařízení i samotnými klienty. Načerpali jsme celou řadu poznatků, co všechno je možné v této oblasti zlepšovat. 

Poslední zastávkou by Charitní dům pro matky s dětmi. Vedoucí tohoto zařízení nás seznámila s procesem ubytování a službami, které jsou s tím spojené. Jedná se o poměrně složitou problematiku. Na řešení některých palčivých otázek si ovšem budeme muset udělat čas a seznámit se s nimi hlouběji, protože řešení problematiky sociálních služeb není možné uspěchat, ale na druhou stranu ani dlouze odkládat.