státní tajemník pro evropské záležitosti

Věk 45
Rodinný stav ženatý
Nejvyšší dosažené vzdělání Vystudoval Fakultu mezinárodních vztahů na Vysoké škole ekonomické v Praze s vedlejší specializací na žurnalistiku. V roce 2005 pak úspěšně získal MBA na The Open University ve specializaci finanční strategie, management lidských zdrojů a management znalostí.
Současné zaměstnání Jako novinář založil v roce 2000 největší finanční server Peníze.CZ, ekonomii a diplomacii se věnoval v letech 2004 – 2007 jako náměstek ministra financí zodpovědný za fiskální politiku, finanční služby, evropské a zahraniční vztahy. Spoluzaložil finančně-poradenskou firmu Partners.
Poslední zaměstnání Od roku 2012 do začátku roku 2014 působil jako seniorní expert pro oblast finančních služeb a regulace v týmu Evropa a střední Asie.
Jazyk angličtina, částečně francouzština, polština a ruština
Zájmy a záliby Rád čte, poslouchá klasickou hudbu a chodí na operu. Pokud chce opravdu relaxovat, stará se o růže na zahradě, což je rodinná tradice už ve třetí generaci.
Bydliště Praha
Kraj Praha
Weby http://www.prouza.cz/
Blogy autora
  • Energetická unie a česká síla (22.04.2015) (přečteno 8×)

    O energetické unii toho od představení jejího návrhu na konci února bylo napsáno hodně. Je dobře, že se téma dostává do popředí mediálního zájmu. Jedná se totiž o skutečný milník evropské energetické politiky.