Důležitá personální témata mělo dnes dopoledne na programu první zasedání Ústředního výkonného výboru ČSSD po březnovém sjezdu. Delegáti v tzv. dovolbě zvolili jednak deset členů do předsednictva sociální demokracie a jednak ženy a sociální demokraty do 30 let tak, aby byly naplněny kvóty pro jejich zastoupení mezi členy ÚVV. Po dnešním jednání jsou už tak příslušné výbory na celostátní úrovni v ČSSD kompletní.

V nejvyšším orgánu ČSSD mezi stranickými sjezdy musí být zastoupeno 25 % žen a 10 % procent mladých lidí do 30 let. Protože z nominací okresů a krajů požadované složení ÚVV nevzešlo, delegáti ÚVV tak volili 26 žen a 17 mladých sociálních demokratů ve věku do 30 let.

Do předsednictva byli na dnešním jednání zvoleni: Jaroslav Foldyna (Ústecký kraj), Alena Gajdůšková (Zlínský Kraj), Hana Hozmanová (Karlovarský kraj), Marcel Chládek (Středočeský kraj), Lumír Palyza (Moravskoslezský kraj), Jiří Petrů (Jihomoravský kraj), Irena Ropková (Praha), Jaroslav Špaček (Královéhradecký kraj), Milan Štěch (kraj Vysočina), Jiří Zimola (Jihočeský kraj).