3 otázky pro předsedu ČSSD Jana Hamáčka

1. CO BY ZNAMENALA VLÁDA ODS A HNUTÍ ANO, O KTERÉ SE TEĎ TAK MLUVÍ?

Kdyby ČSSD nebyla ve vládě s Andrejem Babišem, nerostly by důchody.
Opozice v čele s ODS říká, že je to jen rozhazování peněz. ČSSD ale chce zajistit důstojné stáří lidem, kteří celý život poctivě pracovali. Kdyby nebyla ČSSD ve vládě, nerostla by rodičovská ani příspěvky na děti. I to je podle ODS rozhazování peněz.

Kdyby nebyla ČSSD ve vládě, privatizovalo by se zdravotnictví. Tomu jsme naštěstí zatím zabránili. Pokud by zde vládla ODS a ANO, Andrej Babiš se programu ODS přizpůsobí. Jemu je to jedno.

A na takovou vládu by doplatili hlavně řadoví zaměstnanci, důchodci, rodiče s dětmi a všichni normální lidi… A hlavně lidé těsně před důchodem, protože ODS jim plánuje oddálit věk odchodu do důchodu. Ve fabrice na pásu tak budou podle ODS lidé dělat do 70 let. Zájmy běžných zaměstnanců dnes hájí jen ČSSD. Bez nás by to byla zase jen vláda pro bohaté a vlivné.

 

2. PROČ BY LIDÉ MĚLI VOLIT ČSSD?

Co jsme slíbili, to jsme splnili. To si může každý ověřit. Byli jsme sice menšinový partner, ale i tak jsme dokázali Andreje Babiše udržet na uzdě. Hnutí ANO je dnes označováno za levicové jen proto, že ho k tomu donutila ČSSD. Politici z hnutí ANO klidně budou zítra spolu s ODS schvalovat snižování důchodů a privatizaci zdravotnictví. Věřte mi, znám je dobře. Že se tohle neděje, je zásluha jen a pouze ČSSD, nikoho jiného. Bez ČSSD to bude naopak.

 

3. TROCHU SE ZDÁ, ŽE ODS A SPOL. V TĚCHTO VOLBÁCH SLIBUJÍ NEMOŽNÉ A VŠECHNO VŠEM…

Když odborníci analyzovali sliby koalice SPOLU (ODS, TOP 09 a KDU-ČSL), zjistili, že ten program je úplně prázdný. Neříkají vůbec nic, aby nikoho neurazili a dostali hlasy. Pak ale začne ten pravý masakr. Zvyšování daní zaměstnancům, vyhazování z práce bez udání důvodu, snižování platů policistů a zdravotních sester, vyhození 13 % procent veřejných zaměstnanců. To říkají úplně otevřeně… Je to jen ticho před bouří, která nás čeká.

ČSSD je tu právě proto, aby vaše životní jistoty třeba v podobě zaručeného věku odchodu do důchodu nikdo neohrozil.
Velmi jednoduše může nastat doba, kdy bude pozdě říkat, že jsme raději měli volit ČSSD.

Jan Hamáček
předseda ČSSD a ministr vnitra