„Na Hvozdné žije spousta dobrých a společensky aktivních lidí, kteří dělají Hvozdnou takovou jaká je a to mám na ní nejvíce rád,“ uvedl v rozhovoru pro Deník.

Jaké máte ve vaší obci novinky? Jaké jste dokončili investiční akce?

Poslední dokončená akce byla instalace elektronické úřední desky. Dokončujeme pak odkanalizování obce Hvozdná. V posledních letech jsme zrealizovali nemálo akcí. Například průběžně obnovujeme kanalizaci a vodovod v obci, dobudováváme vodovodní síť. Také zde vznikla nová ulice Slunečná. Zrekonstruovali jsme chodníky podél hlavní komunikace a křižovatku u družstva.

K tomu jsme instalovali zpomalovací semafor a zrekonstruovali část veřejného osvětlení. V obci vznikl nový pumtrack a zakoupili jsme novou komunální techniku.

 

Co nového připravujete v blízké době?

Především rekonstrukci přečerpávacích stanic na kanalizaci a také nový asfaltový povrch v ulicích Záhumení, Úzká, K pálenici a Rybníček. Chystáme se také na dostavbu chodníku u školy a u obecního úřadu a připravujeme se na vytvoření nových interiérů ve třídách ve škole. K dalším plánovaným akcím patří i zprůjezdnění ulice Hřbitovní, oprava oplocení hřbitova a výstavbu nového zázemí po revitalizaci rybníku Argalaška.

Další akcí, kterou připravujeme, je výstavba mini průmyslové zóny. Chceme také propojení obce cyklostezkami do Lužkovic a do Štípy. Ka dalším akcím, které máme v plánu, patří dostavba vnitřní naučné stezky, stavba haly pro komunální techniku a výstavba nového sběrného dvoru.

 

Jaké prvky pro zvýšení bezpečnosti v dopravě v obci jste ve Hvozdné zavedli? A jaké plánujete?

Pro zvýšení bezpečnosti v dopravě, jsme vybudovali zpomalovací semafor u školy. Plánujeme dobudovat chodník kolem hlavní cesty v obci u školy a u obecního úřadu. Chceme vyměnit zpomalovací prahy za tzv. čočky a kritických místech zpomalovací prahy vybudovat. Také bychom chtěli propojit obec Hvozdnou a Štípu chodníkem, tato akce musí být společně koordinovaná s městem Zlínem, což celou stavbu trochu komplikuje, protože není na katastru naší obce.

 

Co například nového v obci chystáte?

Chystáme revitalizaci rybníku Argalaška, předpokládám, že tato akce bude stát až 15 milionů korun. Snažíme se zařadit rybník do biokoridoru v obci, a pokusíme se na jeho revitalizaci získat dotaci z MŽP.

 

Co máte na Hvozdné rád?

Na Hvozdné jsem se narodil a žiji tady celý život, od dětství jsem prošel přes fotbal, farnost, divadlo, až k chovatelům, kde dnes dělám jednatele. V každém spolku jsem se něčemu naučil a našel zde spoustu kamarádů. A snad i proto mi Hvozdná tak přirostla k srdci a již od mládí jsem věděl, že je to jediné místo, kde chci v životě žít. Vždy mně záleželo na tom, jak obec vypadá.

A teď když jsem v obci starostou, chtěl bych aby se obec líbila všem občanům, a aby se zde všem dobře žilo. A chtěl bych, aby malí Hvozdeňané tady prožili podobně společensky a kulturně bohatý život jako já a byli na svou obec hrdí. Na Hvozdné žije spousta dobrých a společensky aktivních lidí, kteří dělají Hvozdnou takovou jaká je a to mám na ní nejvíce rád.

Zdroj: denik.cz