Česká strana sociálně demokratická prosazuje, aby ještě do říjnových voleb do Poslanecké sněmovny zákonodárci dolní komory parlamentu stihli projednat co možná nejvíce legislativních návrhů zlepšující situaci občanů České republiky.

Poslankyně a poslanci ČSSD jsou připraveni aktivně podpořit svolání a programy mimořádných schůzí Poslanecké sněmovny, které budou ku prospěchu zejména nízkopříjmových zaměstnanců či seniorů, ale i úpravu ošetřovného a otcovské dovolené, které se týká všech zaměstnanců.

I proto je pro nás naprosto stěžejní projednat již v pátek 30. července ve 3. čtením valorizaci důchodů, což je priorita nejen Ministerstva práce a sociálních věcí pod vedením Jany Maláčové. Chceme, aby se penze zvýšily už od příštího roku a aby byly více spravedlivé a pokrývaly aspoň trochu  citelný nárůst životních nákladů starších spoluobčanů. Jde nám o důstojnou životní úroveň seniorů nyní i v budoucnu.

Vedle odpovídajícího  navýšení důchodů seniorům, kteří celý život pracovali či vychovávali děti, jsou pro nás zásadní také další zákony z dílny MPSV. Patří mezi ně zejména  zákon o dětských skupinách a zákon o sociálně právní ochraně dětí. „K těmto návrhům a k ošetřovnému a otcovské dovolené se našim poslancům podařilo shromáždit dostatek podpisů pro svolání mimořádné schůze PSP na středu 28. 7.,“ dodává poslankyně za ČSSD a místopředsedkyně Výboru pro sociální politiku Alena Gajdůšková.