V úterý 2. dubna 2019 odpoledne zavítal 1. místopředseda vlády a ministr vnitra Jan Hamáček společně s poslankyní Parlamentu ČR PaedDr. Alenou Gajdůškovou při své návštěvě Zlínského kraje i na požární stanici profesionálních hasičů ve Zlíně.

Setkal se s vedením Hasičského záchranného sboru Zlínského kraje v čele s krajským ředitelem plk. Ing. Vítem Rušarem. Během diskuze byl seznámen s aktuálními událostmi a problémy, které HZS Zlínského kraje trápí.

Prohlédl si centrální stanici, která je zároveň sídlem Územního odboru Zlín a vykonávají zde službu i příslušníci a zaměstnanci krajského ředitelství HZS Zlínského kraje. Taktéž si prohlédl stavbu nové budovy stanice Zlín.

Během své návštěvy předal osobně záštitu nad druhým ročníkem projektu Hasiči pro školy, který bude slavnostně zahájen v pátek 12. dubna 2019 v Praze na půdě Základní školy Tusarova.

Poté se Jan Hamáček setkal i s právě sloužící směnou, se kterou diskutoval o požadavcích, vybavenosti a technice výjezdových hasičů. Poděkoval sloužícím příslušníkům za jejich příkladný, obětavý a především profesionální přístup při plnění služebních úkolů.

 

Autor: por. Mgr. Lucie Javoříková, tisková mluvčí HZS Zlínského kraje

Zdroj: HZS Zlínského kraje