Vzhledem k tomu, že se nacházíme na konci aktuálního volebního období, dovolím si zhodnotit současnou městskou radu pod vedením hnutí STAN, v čele s dlouholetým primátorem Adámkem, za celé její období.

Bohužel, hodnocení jejich vlády na radnici, je více než smutné. Za celé ty roky nebyli vůbec schopni posunout Zlín kupředu a pořádně ho rozvíjet, tak, aby se konečně stal moderním a vyspělým krajským městem, jak si vzhledem ke své historii zaslouží. O vazbách na slavnou historii současný primátor a jeho radní jen hezky na veřejnosti hovořili, aniž by proto však cokoli pořádného udělali. Zastupitelé za ČSSD s jejich chabým počínáním trvale a zásadně nesouhlasí!!!

Zlín nadále hluboce zaostává za podobnými srovnatelnými městy v ČR, o zahraničí se raději ani nebavme, při tomto srovnání bychom se ocitli zhruba tak 100 let za opicemi. Mladí lidé z města odcházejí, zaměstnanci v něm nenachází dobře placenou práci ani cenově dostupné bydlení, totálně scházejí kvalitní služby a ubytování pro seniory i rodiny s dětmi. Doprava je čím dál větší katastrofou, široké centrum města i další městské čtvrti jsou místy až neskutečně zanedbané, bez možnosti kvalitní kultury, pořádné zábavy a trvale pestré nabídky volnočasových aktivit.

Přitom primátor Adámek neustále tvrdí, jak Zlín bude mít jen 60 000 obyvatel, takže proč by se měl vlastně snažit, když nás přece bude méně a méně. S tímto jeho přístupem to tak opravdu jednoho brzkého dne dopadne. Zlín se pak stane malým bezvýznamným městem okresního typu a jeho pro město škodlivá mise na radnici tak bude završena. 

Současní konšelé pod svým erbovním heslem „kdo nic neudělá, nic nepokazí“, raději opravdu nedělali NIC a pan primátor věren tomuto osobnímu heslu se prostě pouze měl na radnici PRIMA. A poslední rok jejich tzv. „práce“, ten je kapitolou sám o sobě. Na radnici se zejména neustále hádali, tudíž chápu, že na nic jiného už neměli čas, takže jen pokračovala impotentní politika posledních let, linoucí se ve stylu pouhé základní údržby města. Na jakýkoli dobrý nápad nebo snahu o rozvojové investice a posun Zlína dopředu absolutně rezignovali, vše již jen negovali, aby nemuseli raději nic dělat. Vskutku tristní bilance za tak dlouhou dobu.

Proto vyzývám všechny Zlíňáky, kterým není současný neutěšený stav města lhostejný, aby přišli v co největším počtu ke komunálním volbám ve dnech 5-6.října 2018, svými hlasy vyměnili tyto líné a neschopné konšely, a přispěli tak k lepší budoucnosti našeho milovaného Zlína.